Tornar a Torclum

Pack d'olis aromatitzats Torclum
Abril  19, 2017

Categoría: Noticias

Comentarios (0)

Torclum hem tret al mercat una nova manera de consumir i regalar oli premium. Es tracta del Pack d'Aromes Torclum, una proposta que consisteix en una col-lecció de vuit ampolles de 40 ml d'oli gourmet fusionat amb herbes aromàtiques, fruits naturals i fins i tot tòfona que revesteix l'oli d'uns aromes molt especials.

Aquests ingredients són l'all, pebre, tòfona negre, tòfona blanca, picant, farigola, romaní, alfàbrega, garrofa, taronja i llimona. El Pack d'Aromes Torclum es ven en un packaging especial per regalar durant la propera diada de Sant Jordi i se serveix sota comanda a través de la plana web torclum.com. L'elaboració dels olis és totalment artesanal.

Els olis aromàtics són molt utilitzats pels grans mestres de la cuina mediterrània i la seva aplicació pot ser molt variada: amanides, pastes, peixos, carns o guisats.

El Pack d'Aromes Torclum forma part de Torclum Experiences, una proposta en col-laboració amb cuiners i elaboradors membres de Terra i Taula, la unió de productors i restauradors del Baix Penedès, on es dóna a conèixer d'una manera àmplia les diverses variants de l'oli d'oliva. Els diferents projectes de Torclum Experiences estan acompanyats amb els xefs dels restaurants Lo Mam, Ull de Llebre i Vell Papiol, i amb el pastisser de L'Obrador al Vendrell.

Etiquetas:

La cuina botànica, protagonista d'un nou acte de Terra i Taula el 21 de març
Marzo  16, 2017

Categoría: Noticias

Comentarios (0)

La cuina botànica, de la mà de la xef Iolanda Bustos , serà la protagonista d'un nou acte del col-lectiu de productors i cuiners del Baix Penedès Terra i Taula , del qual Torclum Oli d'Oliva en som membres fundadors. L'acte que porta com a títol “Baix Penedès, flora salvatge”, l'organitzem el proper dimarts 21 de març al Celler Avgsvts Forvm , a les 19:00 hores i servirà per a presentar l'apadrinament d'enguany, que serà dut a terme per la prestigiosa, xef del Restaurant La Calèndula (Regencós, Girona) . Iolanda Bustos és una amant del territori i especialment de les flors, brots, herbes i flora salvatge del seu entorn.

Les places són limitades i només amb reserva prèvia a info@terraitaula.cat. El preu per persona és de 20 Euros. Els 4 cuiners (Lo Mam, Ull de Llebre, Vell Papiol, Obrador Oriol Rossell) us proposaran 4 degustacions elaborades amb productes dels nostres integrants però també amb ingredients que trobem al nostre entorn de manera salvatge. I, com no, els nostres olis Torclum no faltaran en aquestes creacions. Aquestes 4 degustacions aniran maridades amb 4 vins dels cellers del col-lectiu (Avgstvs, Jané Ventura, Sicus i Partida Creus).

Etiquetas:

Showcooking amb el cuiner Toni Rodríguez el 28 de març
Marzo  16, 2017

Categoría: Noticias

Comentarios (0)

Torclum Oli d'Oliva participarem aquest proper 28 de març en la segona trobada de les Foodies Experiences al costat de Toni Rodríguez, després d'acompanyar el 28 de febrer la coneguda cuinera Ada Parellada.

Toni Rodríguez es va fer vegetarià l'any 2003 per qüestions ètiques i un any després va decidir convertir-se en vegà. Fins llavors mai havia tingut relació amb el món de la gastronomia. Va començar a treballar com ajudant en restaurants per aprendre i es va acabar dedicant a la pastisseria vegana, que en el nostre país tenia molt poc recorregut fins llavors. Va practicar i investigar dur per a conèixer tot tipus de tècniques i fer pastissos vegans, fins que va néixer el 2006 Lujuria vegana .

Les Foodies Experiences se celebren entre els mesos de febrer i juny a The Basement i Torclum Oli d'Oliva hi pren part al costat d'un altre dels companys de Terra i Taula, els els vinagres d'Avgvstvs Forvm . Els assistents podran tastar el Bombó de xocolata blanca, vinagre cabernet Sauvignon Forvm i oli d'oliva Extra Verge Torclum.

Foodies Experiences són cinc trobades mensuals entre Professionals de la Gastronomia i Hosteleria reconeguts a nivell nacional, amb estudiants del sector que tenen inquietuds i interessos en aprendre la professió des de diferents perspectives i la seva evolució. L'objectiu és motivar a joves compartint coneixements, punts de vista, experiències, situacions límit, procediments, creativitat i color per que aprenguin amb la veu de l'experiència juntament amb un Showcooking del ponent.

Dies de les trobades:

28/03/2017 Toni Rodriguez

25/04/2017 Javier de las Muelas

30/05/2017 Christian Escribá

Etiquetas:

Foodies Experiences 2017
Febrero  16, 2017

Categoría: Noticias

Comentarios (0)

Torclum Oli d'Oliva prendrem part a les Foodies Experiences , que se celebren entre els mesos de febrer i juny a la Kook Design Barcelona . Ho farem amb un altre dels companys de Terra i Taula, els vinagres d'Avgvstvs Forvm .

Foodies Experiences són cinc trobades mensuals entre Professionals de la Gastronomia i Hosteleria reconeguts a nivell nacional, amb estudiants del sector que tenen inquietuds i interessos en aprendre la professió des de diferents perspectives i la seva evolució.

Acompanyarem en cada una les trobades professionals tan reconeguts com els cuiners Ada Parellada i Toni Rodriguez, l'empresari especialitzat en el món de la cocteleria el Javier de las Muelas, el pastisser Christian Escribá i el sumiller Josep Pelegrín.

L'objectiu és motivar a joves compartint coneixements, punts de vista, experiències, situacions límit, procediments, creativitat i color per que aprenguin amb la veu de l'experiència juntament amb un Showcooking del ponent.

Dies de les trobades:

28/02/2017 Ada Parellada

28/03/2017 Toni Rodriguez

25/04/2017 Javier de las Muelas

30/05/2017 Christian Escribá

27/06/2017 Josep Pelegrín

Etiquetas:

Xarxa d'Iniciatives Oleoturístiques de Catalunya
Febrero  9, 2017

Categoría: Noticias

Comentarios (0)

Torclum Oli d'Oliva estarem presents aquest proper dilluns 13 de febrer a la seu del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) , a la Granadella, en la creació de la primera Xarxa d'Iniciatives Oleoturístiques de Catalunya, que té com a objectiu de situar Catalunya com un territori de primer nivell al voltant de l'oleoturisme i oberta als diferents territoris oleícoles catalans.

En aquesta primera trobada s'ha convocat tant el sector públic com el privat i pretén ser un fòrum de debat entre els diferents agents que intervenen en la cadena de valor amb la finalitat de definir estratègies catalanes d'impuls i promoció de l'oleoturisme al nostre país.

Assistiran, pel que respecta al sector públic,representants de la Direcció General de Turisme, el Departament d'Agricultura, el Patronats de Turisme de Lleida i de Tarragona, del Panell de Tast d'Olis de Catalunya i els consells comarcals i, per part del sector privat, molins d'oli, restauradors, allotjaments, empreses d'activitats turístiques, agències de viatges, centres d'interpretació, el Clúster de l'Oli de Catalunya, les denominacions d'origen, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, etc.

El CCOC, com a entitat dinamitzadora del sector oleoturístic de Catalunya, considera que ha arribat el moment de connectar el sector per promoure les diferents iniciatives que sorgeixen arreu del territori i unir esforços. La creació d'aquesta xarxa també té com a objectiu fomentar la cooperació i el treball en comú per desenvolupar iniciatives que impulsin l'oleoturisme com una activitat turística en expansió que aporti turistes i arreli el jovent al territori, evitant així la despoblació dels municipis rurals oleícoles.

Recordem que l'any 2014 la Direcció General de Turisme va presentar l'any 2014 l'estudi “Oleoturisme a Catalunya” i durant els anys 2014 i 2015 s'ha desenvolupat el projecte europeu ENPI de foment de l'oleoturisme i l'enoturisme, promogut pel Departament d'Agricultura.

Programa

10:30h Visita al MuOC (Museu de l'oli de Catalunya)

11:15h Inici de la reunió (CCOC) amb una breu presentació dels assistents

11:30h Proposta de creació de la Xarxa d0Iniciatives Oloeoturístiques de Catalunya

11:45h Debat i propostes

13:15h Conclusions i tancament de la jornada

13:30h Dinar-maridatge amb l'oli d'oliva verge

Etiquetas:

Página 2 de 7