Scroll Top
Garrafa o Bag in Box: quin és el millor envàs per l’oli d’oliva verge extra?

D’ençà que vam començar a oferir l’oli d’oliva verge extra de Torclum en l’innovador format “Bag in Box”, moltes persones s’han interessat per aquest envàs. Sovint ens demanen quins avantatges té en comparació amb altres formats i, concretament, molts ens pregunten si és millor comprar oli d’oliva verge extra Torclum en garrafa o en Bag in Box. Per ajudar-vos a triar la millor opció, a continuació us expliquem els avantatges i desavantatges de cada opció.

Oli d’oliva verge extra Torclum en garrafa

Com ja sabeu, produïm el nostre oli d’oliva verge extra de la varietat arbequina amb criteris ecològics per garantir que arriba a la vostra taula en perfectes condicions. En aquest sentit, el format més bàsic que oferim és l’oli d’oliva verge extra en garrafes de 2 litres i de 5 litres.

Garrafa

Les garrafes de plàstic són un envàs assequible que ofereix lleugeresa, comoditat i la capacitat de preservar el nostre oli d’oliva verge extra durant mesos en perfectes condicions (de tota manera, recomanem consumir preferentment l’oli Torclum en el mateix any de collita perquè no perdi qualitats organolèptiques).

No obstant això, el plàstic és un material poc sostenible, que costa molt de fabricar i és difícil de reciclar. Com és transparent, cal guardar-lo en un lloc fosc per evitar que la llum afecti el contingut i és més incòmode a l’hora de traspassar-lo a una setrillera o ampolla per gaudir del nostre oli d’oliva verge extra a taula o en delicioses receptes.

Avantatges

 • Envàs lleuger i fàcil de transportar.
 • Preu més econòmic que altres envasos

Desavantatges

 • El plàstic està en contacte amb l’oli i se’n poden desprendre partícules amb el temps.
 • La garrafa no és un envàs opac i la llum pot degradar la qualitat de l’oli que conté.
 • Es tracta d’un envàs no apil·lable, més difícil d’enmagatzemar.
 • Quan traiem oli de l’envàs, l’espai s’omple d’aire que entra en contacte amb el producte que queda a l’interior de la garrafa i el deteriora amb el temps.
 • És més incòmode a l’hora de traspassar l’oli a un altre recipient (setrillera o ampolla).
 • El plàstic és un material poc ecològic i molt difícil de reciclar.

Oli d’oliva verge extra Torclum en Bag in Box

El Bag in Box (literalment, “bossa en una capsa”) és un envàs molt enginyós i ple d’avantatges.

Combina la facilitat de transport i emmagatzematge amb la capacitat de preservar el contingut en perfecte estat durant més temps i l’ús de materials reciclables. Està integrat per una capsa de cartró que a dintre porta una bossa hermèticament tancada amb el producte i té una aixeta per dispensar-lo. La major part de l’envàs (capsa de cartró) és reciclable, i l’aixeta i la bossa interior de plàstic es poden extreure fàcilment per llençar-les a part (al contenidor groc). A Torclum oferim oli d’oliva verge extra en format Bag in Box de 2, 5 i 15 litres.

Molt conegut a altres països, el Bag in Box és un envàs encara poc usat al nostre. Aquest format destaca per la seva comoditat, resistència i capacitat de preservació. És més car que una garrafa de plàstic, però a canvi permet gaudir durant més temps del nostre oli d’oliva verge extra de la varietat arbequina en perfectes condicions i dispensar-lo més còmodament.

Avantatges

 • No és un envàs d’un sol ús, perquè el sistema de dispensació (aixeta) permet usar-lo durant setmanes.
 • La caixa totalment quadrada ocupa poc espai i és fàcil d’emmagatzemar.
 • El cartró és un material opac que evita que la llum deteriori el producte.
 • La bossa interior és hermètica i, en tractar-se d’un sistema d’envasatge al buit, l’oli mai entra en contacte amb l’aire
 • La base plana i l’aixeta faciliten traspassar l’oli a una setrillera o ampolla.
 • El 80 % de l’envàs és reciclable (cartró) excepte la bossa i l’aixeta, que es poden extreure per dipositar-les al contenidor groc.
 • Es tracta d’un envàs molt més lleuger que alternatives com el vidre.
 • L’emprenta de carboni del Bag in Box és vuit vegades inferior a la d’altres alternatives com els envasos de vidre.
 • La seva fabricació redueix el consum d’energia, aigua i emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Desavantatges

 • És un envàs molt més car que una garrafa de plàstic.
 • El públic no està familiaritzat amb aquest envàs i els seus avantatges.

Oli d’oliva verge extra Torclum en garrafa o Bag in Box, ara al mateix preu

Tal com hem pogut veure, queda força clar que el Bag in Box és un format molt més beneficiós que la garrafa de plàstic per a un producte de màxima qualitat com l’oli d’oliva verge extra ecològic de Torclum.

El major inconvenient és el cost: un envàs Bag in Box costa fins a tres cops més que una garrafa de plàstic. Malgrat això, a Torclum fem una clara aposta per la sostenibilitat i la millora de l’experiència dels nostres clients.

Per aquest motiu, tot i la diferència de cost que ens suposa, oferim el nostre oli d’oliva verge extra al mateix preu tant en format de garrafa com en Bag in Box. Amb aquesta iniciativa, us volem animar a descobrir els avantatges del Bag in Box i contribuir a l’eliminació progressiva dels envasos de plàstic.

Coneix el format Bag in Box i la resta de productes de Torclum a la nostra botiga en línia.

Deixa un comentari