La poda és una de les feines més importants dins el cicle vegetatiu d’aquest arbre.

Els més vells sempre deien que una olivera per estar ben sana i fer unes produccions adequades, ha d’estar airejada, il·luminada i esventegada, i per això, hi té un paper molt important la poda.

Cap a finals del mes de gener, passats els freds més intensos, és un bon moment per iniciar les tasques de poda i millor no allargar-ho més enllà de l’abril.

Aquesta és una feina molt manual, que es basa a treure una part de la vegetació de l’arbre que oscil·la entre el 15 i el 30% del ramatge, a fi i efecte de treure branca vella, donar entrada de llum i a la vegada també hi passarà millor l’aire, molt important per prevenir malaltia que li poden afectar molt, com pot ser “l’ull de gall” o “repilo” de la fulla.

A més, al treure branques poc productives fa que tota la rama jove creixi amb molta més força i aquesta és molt més productiva afavorint també a un fruit de millor qualitat.

Amb les tasques de poda, una feina no menys important, és el fet d’eliminar totes les restes, ja que podrien ser un focus de malalties pel fet que la fusta del terra es pot començar a corcar i podria afectar seriosament al cultiu. Per aquest motiu es poden retirar i cremar-les, o tal com acostumem a fer-ho nosaltres que és triturant-les i així tornem a aportar les restes de poda al mateix terreny en forma d’adob.

Un comentari en “La poda en olivera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X