Tot just ara, a finals d’abril o primers de maig és quan té lloc la floració de l’olivera.

Aquest és un moment molt crític i tindrà molt a veure les condicions per preveure la collita que acabaren tenint.

Una sequera predominant, vent, humitats a l’ambient o pluges durant el procés entre d’altres poden ser determinants per una baixada de producció.

Floracio oliveres
floracio
Floracio oliveres
floracio

La floració de l’olivera té una curta durada d’uns 15 dies, on van esclatant les flors o els grans dels raïms de rapa escampant el pol.len que gràcies als aires pot arribar a diversos quilòmetres de distància, tot i que l’olivera es pot autofecundar.

De totes les flors que pot tindre l’olivera, només se’n fecunden d’un 1% a un 3%, depenent del que l’olivera pot suportar per les condicions climatològiques del lloc i el terreny on està ubicada.

Floracio oliveres

3 comentaris de “La floració de les oliveres

  • Torclum diu:

   Hola Fermí.

   Primer de tot, disculpes pel retard en contestar, però cal dir que la resposta coincideix amb l`època on podem apreciar la mostra de l`olivera, i en la que hem penjat un video a les xarxes i a la web explicant-ho.

   Depenent del lloc on vivim, anomenem les coses de diferenta manera, igual pot passar de tal com en diem de la flor i la mostra.
   Pel que fa la mostra, l`anomenem al que presenta l ‘olivera en els primers moviments que fa a principis de primavera on podem observar si l`olivera treurà flor o senzillament serà brotació. Quan es decanta cap a brotació, no tindrà massa producció. Aixó passa quan l`olivera ha treballat molt l`any abans i li toca descansar o si és una varietat anyívola i aquell any li toca repós.
   La flor ja és un estat més abançat on podem veure els ramillets de la mostra molt més grans de tamany i ja ens podem fer a la idea de com pot ser la producció d`aquell any. La flor té diferents estats, augmentant de tamany fins exclatar escampant el pol.len per fecundar les flors.

   Esperem haver respost la seva qüestió.

   Una salutació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *