macaron

Autor: Oriol Rossell
Pastisseria: L’Obrador
Localitat: El Vendrell

INGREDIENTS

  • Xocolata blanca (500 gr.)
  • Nata (200 gr.)
  • Oli d’oliva (300 ml.)
  • Suc de llimona (16 ml.)
  • Sal maldom (1,6 gr.)
  • Pebre (0,6 gr.)

Procés

Primer de tot, bullim la nata amb les baines de vainilla a dins per impusionar i així agafi molt de gust a vainilla. Posteriorment, comencem a tirar la xocolata blanca picada i hi afegim el suc de llimona. Seguidament, la llor de sal i el pebre per emulsionar amb la turmix i afegir l’oli d’oliva i continuar emulsionant amb la turmix fins a obtenir una textura brillant i elàstica com maionesa.

Ho deixem reposar durant unes 24 hores i l’endemà es pot posar amb una màniga i ja es poder farcir els macarons.

Per la pasta del macaró, hi ha dues parts de sucre de llustre i un sucre i l’altre sucre i dues parts d’ametlla. Agafem el primer sucre de llustre, la primera ametlla i les primeres clares i en fem un massapà. Llavors, posem les altres clares a montar i l’aigua i el sucre a bullir. Un cop bull l’aigua i el sucre i arriba entre 115 i 118 graus ho treiem i ho tirem sobre les clares. Aquí estem realitzant un merengue italià. A continuació, ho barregem suaument i amb molt de carinyo amb el massapà que havíem fet abans i ja tenim la pasta del macaró.

Tot seguit, ho posem en una màniga i es fiquen els puntets i es deixa assecar durant un 20-30 minuts, depenent de la humitat. Un cop està sec, té una petita pel·lícula per sobre i ja ho podem passar a fornejar. Uns dos minuts a 170 graus i després uns 8 minuts més a 150 graus fins que quedi cruixent per la part de dalt i tendre per dins. Finalment, deixem refredar la pasta i les treiem i unim de dos en dos amb la ganche blanca de l’oli que hem fet abans.

Pots comprar els nostres olis a la nostra botiga online

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *