L’aliment és primordial pel cicle vegetatiu de les plantes, i sense ell no es poden desenvolupar, créixer ni produir.

A la nostra explotació mirem que sigui el màxim sostenible possible i no disposem de reg, per això apliquem l´adob directament al sòl.

La matèria orgànica que utilitzem sempre prové de granges on els animals no estan estabulats i just després de treure-la passa per procés de compostatge de diferents mesos fins que està a punt per poder-lo aplicar als cultius que normalment ho fem entre els mesos de febrer i març.

A l’hora d’aplicar-lo ho fem amb un remolc mecanitzat que mitjançant un subsolador el podem enterrar a la fondària que volem, però pel que fa a l’olivera, el deixem a uns 5 cm de la capa de la terra, ja que les arrels són molt superficials.

Perquè la matèria orgànica sigui efectiva, necessita uns graus d’humitat, sense aquesta, les plantes no poden absorbir l’aliment.

La matèria orgànica, és molt més costosa d’aplicar que d’altres adobs químics, però el rendiment que dona, la llarga durada que es manté en el terreny i la facilitat en acumular aigua fa que sigui immillorable. Dit d’una altra manera, les plantes ho agraeixen ja que tenen un millor creixement, el rendiment és molt més constant, el fruit més llustrós i els cultius molt més resistents a les malalties.

També hem de dir que a l’hora d’aplicar el compostatge tenim en compte el tipus de lluna. La lluna influeix molt a l’agricultura. Tot i que hi ha qui no hi creu, nosaltres ens hi fixem molt. Per això la nostra matèria orgànica l’apliquem en lluna vella. És quan la matèria treballa més bé i és més eficaç.

La matèria orgànica i el cultiu d’oliveres

materia organica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *