Com cada any, durant els mesos de juliol i agost col·laborem amb el col·lectiu Terra i Taula en la celebració dels Maridatges Pau Casals. Terra i Taula és una unió de productors i cuiners del Baix Penedès, de la qual Torclum en forma part, que treballa per donar a conèixer els productes agroalimentaris de la comarca, entre ells l’oli d’oliva verge.

Cada estiu, Terra i Taula organitza els Maridatges Pau Casals, una sèrie de concerts combinats amb tasts gastronòmics que tenen lloc a la Vil·la Museu de la Fundació Pau Casals a Sant Salvador (El Vendrell). Si no hi heu estat mai, val a dir que és un indret que paga la pena de visitar i on sempre fan activitats.

Aquest any, des de Torclum ens vam aliar amb els amics de la Fleca Cal Badejo i la pastisseria L’Obrador del Vendrell per presentar unes postres amb oli d’oliva. La proposta s’anomena Pa amb oli i xocolata i és una evocació d’un berenar tradicional català que segur que molta gent de mitjana edat encara recorda amb nostàlgia.

En el cas dels Maridatges Pau Casals, en vam fer una versió moderna en un recipient pensat per poder degustar fàcilment durant el còctel. Però la versió tradicional és un plat senzill, molt fàcil de preparar i que només requereix tres ingredients: un bon pa de pagès, oli d’oliva verge i xocolata ratllada. En lloc de xocolata ratllada hi podeu posar sucre i tindreu pa amb oli i sucre, un altre berenar que molt tradicional.

No cal dir que la proposta va ser tot un èxit i que el pa amb oli i xocolata va volar de la taula! Podeu veure un resum en vídeo dels Maridatges Pau Casals 2018 en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X