La poda en el cultiu de l’olivera, és una de les feines més importants en el seu cicle anual que es realitza durant els mesos de gener i abril.

poda
poda
poda

La poda es fa per retirar les branques que ja han deixat de ser productives per donar pas a les més joves i que a la vegada són molt més fructíferes.

Al podar una olivera mirarem de no treure més del 25% de seu ramatge, però la manera de fer-ho pot variar pel sistema de poda que es practiqui, deixant l’arbre amb branques altes, baixes, etc.

Els vells ja deien que una olivera ha d’estar airejada i esventegada, amb aixó volien dir que perquè una olivera produeixi en les millors condicions i que el fruit pugi ben sà, cal que a dins l’olivera hi ha d’entrar la llum del sol i també l’aire sense masses impediments per les branques i fulles, aixó fa que l’olivera ramifiqui amb més força, cosa que ajudarà a la producció del següent any, afavorirà a la floració i quallat, reduirem enfermetats causades pels fongs i huitmitats, com també millora el creixement amb calibre, qualitat i maduració de les olives.

poda
poda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X