Imatge Article tast Fira de lOlivera

Tast amb maridatge a la 1ª Fira de l’Olivera de Santa Oliva

Malgrat que a Torclum estem molt enfeinats tenint cura de les nostres oliveres i atenent els nostres visitants d’oleoturisme, sempre que tenim ocasió ens encanta participar en tota mena d’activitats per donar a conèixer a més gent l’oli d’oliva verge de la nostra terra, el Penedés.

En aquest cas, ens van convidar a participar en la primera Fira de l’Olivera de Santa Oliva, un municipi mil·lenari a deu minuts en cotxe d’El Vendrell, ple de racons i rutes per descobrir. L’objectiu de la fira és donar a conèixer la cultura de l’oli, la manera en què l’olivera ha influït al llarg del temps en la societat i generar consciència sobre la petjada que ha deixat a la zona.

Volíem que la participació de Torclum estigués a l’altura de l’esdeveniment. Així que, en col·laboració amb Terra i Taula, col·lectiu de productors i restauradors del Baix Penedés, vam preparar una sèrie de degustacions que maridaven creacions ideades pel famós restaurant Vell Papiol de Calafell (amb els productes de Torclum) i vins del celler Mas Perdut de Santa Oliva.

Les degustacions varen ser: panadons amb espigall, gall negre i crema salada d’oli d’oliva Torclum; caramel d’oli d’oliva Torclum; i trufa de pa amb oli d’oliva Torclum. Totes van tenir un gran èxit entre els nombrosos assistents a la Fira de l’Olivera de Santa Oliva, on a més de l’exposició i venda d’oli i derivats, es van organitzar visites guiades, exposicions, xerrades, tast d’olis, i fins i tot una demostració de cuina per part de Terra i Taula. Com no podia ser d’altra manera, la trobada va acabar al vespre amb un berenar popular de pa amb oli i xocolata.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *